Oktay Usta'nın bugünkü konuğu; Bedirhan Gökçe Menüde; Çikolata Soslu Damla Sakızlı Tatlı, Portakallı Balkabaklı Revani, Peynirli Ispanaklı Pide, Pırasa Mücveri ve Tavuklu Tantuni var. Yeşil Elma'da lezzetli ve pratik tariflerin yanı sıra hoş bir sohbet sizleri bekliyor...
ÇİKOLATA SOSLU DAMLA SAKIZLI TATLI 1 lt. süt 1,5 su b. toz şeker 3 çorba k. tereyağı 1 su b. un 1 pk. damla sakızı 1 yumurta sarısı 1 pk. kakaolu bisküvi SOSU İÇİN: 2 su b. süt 1 çay b. toz şeker 1 tatlı k. nişasta 1 tatlı k. un 1 çorba k. kakao 1 pk. bitter çikolata
PORTAKALLI BALKABAKLI REVANİ 4 yumurta 1 su b. toz şeker 1 çay b. irmik 1 pk. kabartma tozu 4 çorba k. un 1 çorba k. portakal kabuğu rendesi ÜZERİ İÇİN: 1 kg balkabağı 6 çorba k. toz şeker ŞERBETİ İÇİN: 2 su b. toz şeker 3 su b. su 1 dilim limon SÜSLEMEK İÇİN: ceviz hindistan cevizi toz fıstık
PEYNİRLİ ISPANAKLI PİDE 2 su b. un yarım pk. yaş maya 1 su b. sulu yoğurt tuz su İÇ HARCI İÇİN: 1 demet ıspanak yaprağı köy peyniri beyaz peynir kaşar peyniri 1 soğan 1 kase çeri domates
PIRASA MÜCVERİ yarım kg pırasa 2 yumurta 100 gr. beyaz peynir 1 tutam dereotu 1 tutam maydanoz karabiber un tuz KIZARTMAK İÇİN: sıvıyağ SOSU İÇİN: 1 kase yoğurt
TAVUKLU TANTUNİ 700 gr. tavuk but 2 soğan 2 kırmızı biber 1 kase biber sos 2 diş sarımsak 2 çorba k. biber salçası 4 salkım domates tuz kekik kimyon lavaş
AFİYET OLSUN
Etiketler :
Oktay Usta
123