
MALZEMELER: 1 su bardağı köftelik bulgur, 1 su bardağı un, ½ bardak irmik, 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz, 400gr yoğurt, 3-4 diş sarımsak, 2-3 yaprak maydanoz
Sosu için:1 tatlı kaşığı nane,1 tatlı kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı tereyağı, çok az zeytinyağı
YAPILIŞI
1 su bardağı köftelik bulgur, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz ıslatılarak yoğrulur. Yoğrulan harca 1 yumurta kırıldıktan sonra 1 su bardağı un ve 1 yemek kaşığı biber salçası ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Ele yapışmayacak kıvama gelen hamurundan küçük bir parça alınır, parmak kalındığında rulo haline getirilir ve minik minik koparılarak orta parmak şekil verilir. Böylece adını aldığı yer fıstığı şeklinde minik köfteler oluşturulur. Fıstık köfteler haşlanır ve soğuması için beklenirken 400gr sulandırılmış yoğurda dövülen 3-4 diş sarımsak ilave edilir. Soğuyan fıstık köftelere sarımsaklı yoğurt gezdirilir. Servis sırasında 1 yemek kaşığı tereyağı ve çok az zeytinyağı kızdırılır. 1 tatlı kaşığı nane,1 tatlı kaşığı pul biber ilave edilen sos fıstıklı köftenin üzerine gezdirilir.
Etiketler :
Zeytinyağlı Yemekler
123