Malzemeler
5 Adet Yufka5 adet tavuk but incik1 küçük soğan2 tane karabiber1 su bardağı minik küp doğranmış haşlanmış havuç1 su bardağı konserve bezelye2 -2,5 su bardağı rendelenmiş taze kaşarKarabiber ve tuz
Sos için;
¾ su bardağı süt½ su bardağı sıvı yağ1 yumurta
Üzeri İçin,
2 yumurta sarısı2 çorba kaşığı sıvı yağÇörek otu veya susam
Hazırlanışı
Tavuğunuzu,4 e bölünmüş soğanı ve tane karabiberi haşlamak üzere tencerenize alın.Tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Havuçlarınızı minik küp doğrayın ,diriliğini kaybedinceye kadar haşlayın.Aynı suya konserve bezelyelerinizi atarak,30 sn kadar haşlayın, malzemelerinizi soğuk sudan geçirerek süzün ve soğutun.
Soğumuş tavuk etlerinizi küp doğrayın, havuç ve bezelye ile harmanlayın.Karabiber ve tuz ile damak zevkinize göre tatlandırın,en son rendelenmiş kaşarı da ekleyerek,içinizi hazır hale getirin.
Yufkanızı 8 e bölün,harç malzemelerini bir kasede çırparak hazırlayın.Fırça yardımıyla bir üçgene harç malzemesini bolca sürün, diğer üçgeni üzerine yayın,iç malzemenizi ekleyerek tombul sigara böreği şeklinde sarın.
Üzeri için,yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpın,böreklerinizin üzerine sürün,çörekotu veya susamla süsleyin.
Sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin,180-200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Not: Bu ölçülerde harç ve iç artmadan 20 adet börek elde edersiniz.Ankastre fırın tepsisinde 2 tepsi çıkıyor.
bezelye, çörek otu, havuç, karabiber, kaşar peyniri, sıvı yağ, soğan, susam, süt, tavuk, tavuk but incik, tavuklu sebzeli börek tarifi, taze kaşar, tuz, yufka, yumurta
Etiketler :
bezelye,
çörek otu,
Havuç,
karabiber,
kaşar peyniri,
sıvı yağ,
soğan,
susam,
süt,
tavuk,
tavuk but incik,
tavuklu sebzeli börek tarifi,
taze kaşar,
tuz,
yufka,
yumurta
123