Canlı Tv İzle

Takipçilerimiz

Kuzu Kol Dolması Tarifi

Facebook'ta Paylaş

Kuzu Kol Dolması - Berna'nın Mutfağı: İstanbul


Malzemeler:

1 Bütün kuzu kol
tuz
iğne iplik
İç harcı için;
2 bardak baldo pirinç
1/2 kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı kuru nane
1/2 demet taze soğan
tuz

Yapılışı:
1-kuzu kolu kemiğinden sıyırarak kitap gibi açın.
2-kuzu ciğerini kuşbaşı doğrayın ve bir bardak suda haşlayın
3-haşladığınız ciğerleri pirinci ve taze soğanı bir tencerede kavurun .tuz ve naneyi ilave edin.
4-kavrulan karışımı bir kaşık yardımıyla açtığınız kuzu kolun içine doldurun bir yorgan iğnesi ve iplik yardımıyla pirinçler taşmıyacak şekilde iyice dikin .tepsiye yerleştirin.
5-üzerini elinizle tuzlayın .
6-taze patateslerin kabuklarını soyup yıkayın.
7-patatesleri de tepsiye kuzunun yanlarına dizin.
8-tepsiye 1 bardak sıcak su koyun .
9-160 derecede yaklaşık 3 saat pişirin.
10-üzeri kızarınca bir çatal yardımıyla piştiğini kontrol edin fırından alıp servis yapın.

Facebook'ta Paylaş

1 Yorum Yapıldı Kuzu Kol Dolması Tarifi

  1. Adsız Dedi ki:

    teşşşekküerl ustam

Yorum Yapmak İstermisiniz?

 
Canlı Tv İzle