Cıngıllı Mantı - Yemek Tarifi

MALZEMELER: 3-4 adet parça tavuk, 250gr yoğurt, pul biber, karabiber, zeytinyağı, ayçiçek yağı
Makarna Hamuru için: 1 bardak su, alabildiği kadar un
YAPILIŞI:
Makarna hamuru için yaklaşık 1 bardak su ve alabildiği kadar un biraz tuz eklenerek kulak memesi kıvamına gelene kadar bir kapta yoğrulur. Yoğrulan hamur açıldıktan sonra ince şeritler halinde kesilir. Kesilen hamurlara un serpilir ve hamurlar birbirlerinden ayrılarak iyice unla karıştırılır. Makarnalar zeytinyağı ve ayçiçeği yağıyla yağlanan borcama yerleştirilir. 175 derecede ısıtılmış olan fırına yerleştirilir. Makarnaların kızarması kafidir. Kızaran makarnalara haşlanan tavukların suyundan biraz ilave edilir, makarnalarla iyice harmanlanır. Suyunu çekmesi için fırına verilir. Haşlanan tavuklar didiklendikten sonra suyunu çeken makarnaya ilave edilir. Tavukları eklenen makarna tekrar fırında pişirilir. Servis edilirken yemeğimiz ters çevrilerek servis tabağına konur ve etrafına yoğurt ilave edilir. Pul biber ve karabiber serpilen yemeğimiz servise hazırdır.
Etiketler :
Ana Yemekler,
Makarnalar
123